Verkeersongeval

Elk jaar vallen erg slachtoffers in het verkeer. De ernst van de verwondingen is divers. Mocht u slachtoffer zijn van een verkeersongeval, dan kunt u mogelijk aanspraak maken op smartengeld.

Verkeersongeval

Na een verkeersongeval zit de schrik er meestal goed in. Als u slachtoffer bent van een verkeersongeval, kunt u in de meeste gevallen vergoeding krijgen voor letselschade. Soms is dit een lange procedure tussen verzekeringsmaatschappijen. Er kunnen veel onduidelijkheden bestaan, zoals het erkennen van de gevolgen van een whiplash. Dat is vervelend, omdat u na een verkeersongeval het liefst tijd wil besteden aan uw herstel. Daarnaast is er in veel gevallen sprake van direct financiële schade, zoals verminderde inkomsten en zorgkosten. Daarom maken de advocaten die u via onze service vindt zich sterk voor een vlotte schadeafhandeling na een verkeersongeval. Zodat u zich kunt richten op uw eigen herstel.

Aansprakelijkheid

Een verkeersongeval zit in een klein hoekje. Of u nu als fietser, voetganger, bestuurder van een auto, brommer, bus, vrachtwagen of scootmobiel deelneemt aan het verkeer; het kan een keer mis gaan. De veroorzaker van het verkeersongeval is aansprakelijk. Alle motorvoertuigen hebben verplicht een verzekering. De verzekeringsmaatschappij keert de schade uit aan het slachtoffer. Daarbij wordt extra rekening gehouden met fietsers, omdat zij kwetsbare bestuurders zijn. Een fietser die wordt geraakt door een gemotoriseerde bestuurder heeft daarom volgens artikel 185 van de wegenverkeerswet ongeacht de schuldvraag recht op ten minste de helft van de vergoeding voor de ontstane letselschade. Kinderen tot en met dertien jaar hebben recht op een volledige schadevergoeding. Wij helpen u aan een letselschadeadvocaat die u hierbij ondersteunt en zorgt dat het proces snel en vlot verloopt.

Letselschade

Na een verkeersongeval zijn er verschillende soorten letselschade. Bijvoorbeeld directe fysieke schade, zoals een gebroken been of enkel, hersenschudding of een whiplash. In ernstige gevallen is er kans op een blijvende handicap. Daarnaast is er emotionele schade, zoals angst om aan het verkeer deel te nemen, een hobby niet meer kunnen uitoefenen of verdriet om een overleden persoon. Ook kent een verkeersongeval vaak veel financiële schade, een direct gevolg van het ongeval. Hierbij kunt u denken aan materiële schade aan het voertuig en kleding, verminderde inkomsten uit het werk, het inhuren van een oppas, studievertraging of juridische bijstand. Een letselschadeadvocaat helpt om al deze kosten in kaart te brengen en te verhalen.

Whiplash

Een whiplash is een veel voorkomende klacht in letselschadezaken en ontstaat bij bestuurders en inzittenden van een gemotoriseerd voertuig. Dit komt het meest voor bij kop-staartbotsingen en wanneer een andere bestuurder achterop een auto inrijdt. Een whiplash ontstaat doordat het hoofd plotseling naar voren en achteren klapt. De spieren en gewrichtsbanden rondom de hals en nek worden daarbij ernstig overbelast. De gevolgen van een whiplash zijn nekklachten, en pijn in de schouders en rug. Er kunnen zelfs neurologische stoornissen optreden die zich pas later openbaren. Sommige verzekeraars geloven dat een whiplash na drie maanden wel over is. Een advocaat brengt u in contact met artsen en neurologen om de problemen en benodigde behandelingen voor een whiplash in kaart te brengen. Zo maakt hij zich sterk voor de medische bewijzen.

Verkeersongeval buitenland

Bij een verkeersongeval in het buitenland zijn de regels van dat land van toepassing. Dat geldt ook voor de schaderegeling. Een Nederlandse letselschadeadvocaat kan u in twee gevallen toch helpen: wanneer het ongeval heeft plaatsgevonden met een landgenoot, of via de afgezant van de buitenlandse verzekeraar in Nederland. Dit laatste is alleen van toepassing binnen Europa. De Vierde Europese WAM-richtlijn motorrijtuigenverzekering zegt dat de schadeverzekering inzittenden van de tegenpartij letselschade vergoedt, indien deze hiervoor verzekerd is. Neem bij twijfel gerust contact op. Onze service helpt u aan een letselschadeadvocaat die u adviseert en doorverwijst als dat noodzakelijk is.

Tips

Na een verkeersongeval zit de schrik vaak nog in uw benen. Bedenk dat uw gezondheid altijd voorop staat. Laat u daarom zo snel mogelijk medisch onderzoeken, ook als het op het eerste gezicht niet ernstig lijkt. Dit is met name belangrijk als u mogelijk een whiplash heeft. Neem direct contact op met de andere bestuurder of verkeersdeelnemer. Vaak kunt u zelf al vaststellen wat de oorzaak was en wie de aansprakelijke partij. Vul indien mogelijk samen het schadeformulier in of doe dit via een schade-app van de verzekeraar. Schakel de politie in en maak foto’s van de schade. Neem eventueel de contactgegevens van getuigen op. Zo verzamelt u samen alvast de bewijzen en kunt u hier later via de verzekeraar of advocaat contact over opnemen om alles goed te regelen.

Direct contact

Heeft u te maken gehad met een verkeersongeval? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact op voor een gratis intakegesprek. U krijgt goede begeleiding en steun door een letselschadeadvocaat bij u in de regio die wij voor u vinden. Vul gauw het contactformulier in. U hoort dan zo spoedig mogelijk van ons.

Bedrijfsongeval

Bedrijfsongevallen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Hoe meer tijd u op het werk doorbrengt, hoe groter de kans dat er daar eens iets mis gaat. Letselschade door een... MEER

Smartengeld

Smartengeld

U heeft als slachtoffer niet gevraagd om letselschade en de bijbehorende gevolgen. De concrete onkosten krijgt u meestal wel vergoed, zoals vergoeding voor... MEER